Direniş Ekseni Liderleri Tahran'da İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Komutanlarıyla Toplantı Yaptı

Tahran’da bir araya gelen Direniş Ekseni liderlerinin Gazze'deki siyasi, sosyal ve askeri koşulları, Aksa Tufanı Operasyonu'nu ve Direniş Ekseni'nin rolünü görüştükleri bildirildi. 

Görüntülenme: 114 Tarih: 23 Mayıs 2024 11:44
Direniş Ekseni Liderleri Tahran'da İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Komutanlarıyla Toplantı Yaptı

El Meyadin'in Tahran'daki muhabirinin bildirdiğine göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve arkadaşlarının cenaze töreni öncesinde Direniş Ekseni liderleri ile Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ve Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani arasında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya katılan direniş gruplarının Hamas, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Hizbullah, Yemen Ensarullah Hareketi ve Irak İslami Direnişi'nden oluştuğu belirtildi.

Toplantıda Gazze'deki siyasi, sosyal ve askeri koşullar, Aksa Tufanı Operasyonu ve Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail soykırımı karşısında Direniş Ekseni'nin rolünün ele alındığı kaydedildi.

Katılımcıların, Filistin Direnişi zafere ulaşıncaya kadar bölgedeki tüm direniş gruplarının işbirliği içinde özgürlük mücadelesini sürdürmesinin önemini vurguladıkları bildirildi.

YDH

Yorumlar