Irkçı İsrail Gazzeli Esirlere İşkence Yapıyor

Dün (11 Haziran Salı) İsrail işgal güçlerinin serbest bıraktığı, adeta ölüm hücrelerinden yeniden hayata dönmüş gibi görünen, her biri birer iskelete dönüşmüş, saçları sakalları birbirine karışmış, üstleri başları dağınık onlarca Filistinli esir Gazze Şeridi'nin kuzeyine ulaştı. 

Görüntülenme: 76 Tarih: 12 Haziran 2024 16:25
Irkçı İsrail Gazzeli Esirlere İşkence Yapıyor

İşgal güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeybatısında bulunan Zikim askeri üssü yakınlarında yaklaşık 50 esiri serbest bıraktı. Serbest bırakılan esirlere ateş açıldı ve böylece yüzlerce metre koşmaya zorlandılar. Bu şekilde çok zor şartlarda Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine ulaştılar.

Hükümet İletişim Ofisi Başkanı Selame Maruf, serbest bırakılan esirlerin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinden geldiklerini belirtti. Sağlık durumlarının kötü olması nedeniyle Kemal Advan Hastanesi'ne kaldırıldıklarını, çoğunun kemik ve göğüs kırıkları yaşadığını, zayıf bedenlerinin işgal güçleri tarafından esir tutuldukları süre boyunca zincirlenmiş olduğunu söyledi.

Kemal Advan Hastanesi'ndeki yataklardan birinde tamamen çökmüş halde yatan bir eski esir, esaret süresince hiç uyumadığını sürekli dile getiriyordu. Kızı, gözyaşları içinde onu kucaklarken, acı ve üzüntüyle dolu baba kızını kucaklayamıyordu.

Kanser hastası olan eski esir Amr El-Akluk, Gazze Şeridi'nden tedavi için çıkmasına rağmen peş peşe İsrail işgal güçleri tarafından esir alınmıştı. El-Akluk, tedavi için gittiği Ürdün'den dönüşünde işgal güçleri tarafından yakalanarak Ofer Hapishanesi'ne götürüldüğünü ve yaklaşık 5 gün önce işkence sonucu şehit olan tutuklu Muhammed El-Kahlut'un ölümüne tanık olduğunu belirtti. El-Kahlut'un iyi durumda olduğunu ve serbest bırakıldığında ailesine iyi olduğunu söylemesini istediğini, ancak ertesi gün şehit olduğunu ifade etti.

El-Kahlut'un ailesi, ona bir fotoğraf göstererek El-Kahlut'un şehit olan esirler arasında yer aldığını teyit etti. El-Akluk, işgalci askerlerin El-Kahlut'un cenazesini bir torbaya koyarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü söyledi.

El-Akluk, Gazze'den gelen esirlerin günlük vahşi işkencelere maruz kaldığını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin gözlemlerine göre, serbest bırakılan esirler arasında bir kadın ve yaşlılar da bulunuyor ve onlar da işkence ve kötü muameleye maruz kalıyor.

İşgal güçleri Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana, aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 6 binden fazla Filistinliyi esir aldı, onları vahşi işkencelere maruz bıraktı ve zor kullanarak gizledi, ayrıca onlarcasını öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar