Seyyid Hasan Nasrallah: Gazze'yi Desteklemekten Vazgeçmeyeceğiz

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Lübnan'da verilen şehitlere ya da yıkılan evlere rağmen Filistin'in haklı davasını desteklenmekten vaz geçmeyeceklerini” vurguladı. 

Görüntülenme: 222 Tarih: 08 Temmuz 2024 03:02
Seyyid Hasan Nasrallah: Gazze'yi Desteklemekten Vazgeçmeyeceğiz

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah pazar günü Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye semtindeki Seyyidu’ş-Şüheda Kompleksi'nde yaptığı konuşmada, Aşura günü yaşanan Kerbela destanı ile bugün Gazze'de Siyonist düşman tarafından sürdürülen vahşi katliamlar arasındaki derin paralelliklerin altını çizdi.

Seyyid Nasrullah, Gazze ve Güney Lübnan'da devam eden çatışmalar ve her gün gelen şehit ve yaralı haberleri nedeniyle bu yılki Aşura'nın önceki yıllardan farklı bir atmosfer taşıdığını vurguladı.

Nasrullah herkesi Filistin'i desteklemek için elinden geleni yapmaya çağırdı.

Lübnan'daki Direniş’in” büyük bir ruh, anlayış, duygu, irade ve kararlılıkla” Gazze'ye ve Filistin halkına destek için Aksa Tufanı Operasyonu'na katıldığını belirtti.

Nasrullah, “İsrail ile bölgeye yönelik saldırganlığı ve Filistin halkına yönelik zulmü arasında tartışmaya gerek yoktur. Uluslararası hukuk, haklar, insanlık, ahlak ve din standartlarına göre Filistin denilen açık ve net bir hak vardır. Bir de İsrail diye bir batıl var.” dedi. 

Seyyid Nasrullah, Gazze Şeridi'ndeki katliamların dehşetinin Batı'da, özellikle de Amerikalı üniversite öğrencilerinde ve onların zihinlerinde insani içgüdüyü uyandırdığını sözlerine ekledi.

Nasrullah Gazze'de yaşananları, Filistin'in ve onu destekleyen cephelerin karşı karşıya kaldığı adaletsizlikleri görmezden gelen herkesin "aklen, kalben ve ruhen ölü" olduğunu söyledi.

Nasrullah şöyle devam etti: “Bizim sorumluluğumuz hakikati desteklemektir ve hakikati desteklemeye gittiğimizde gürültü, patırtı, umutsuzluk, küçümseme duyacağız ve bunun siyasi yansımaları olacak, aziz şehitler vereceğiz, evlerimiz yıkılacak. Bütün bunlara rağmen diyoruz ki, biz haklı değil miyiz? Öyleyse umurumuzda değil, geri adım atmayacağız.”

Seyyid Nasrullah, Direniş’in tavrını ve Gazze'ye, Filistin halkına ve direnişine destek için Lübnan cephesini açma konusundaki tutumunu överek, bunun Lübnan'daki Direniş’in güçlü duruşunu ve varlığını sürdürmesini sağladığını belirtti. Nasrullah Direniş’in doğru yerde olduğunu vurguladı.

Hasan Nasrullah konuşmasını yeni Hicri yılın "umutlara ulaşmada, acıları sona erdirmede başarı getirmesini ve zaferin savaşçılara, sabredenlere ve sebat edenlere yakında ve hızlı bir şekilde bahşedilmesini" umduğunu ifade ederek tamamladı.

YDH

Yorumlar