Siyonist İşgalciler Mescidi Aksa'ya Baskın Düzenledi

Bugün (13 Ağustos Salı) sabah yüzlerce yerleşimci, İsrail işgal polisi koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlularını bastı. 

Görüntülenme: 125 Tarih: 13 Ağustos 2024 23:06
Siyonist İşgalciler Mescidi Aksa'ya Baskın Düzenledi

Mescid-i Aksa'daki İslami Vakıflar Dairesi, yaklaşık 1600 yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlularına girdiğini belirtti.

Yerleşimcilerin avluları kirlettiği, Talmudik ritüeller gerçekleştirdikleri ve avluda İsrail bayrağı açtıkları bildirildi. Bugün işgal güçlerinin himayesi altında yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yeni baskınlar düzenlemesinin beklendiği belirtildi.

Vakıflar Dairesi ayrıca, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlularına giren Müslümanların girişini engellediğini ve yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırmak için kapılarında geniş güvenlik önlemleri aldığını belirtti.

Aşırı sağcı bakan Itamar Ben-Gvir de dahil olmak üzere bazı işgal bakanları da Mescid-i Aksa'nın baskınına katıldı.

İşgal güçleri, işgal altındaki Kudüs'ün eski şehrini bir askeri kışlaya çevirerek, özellikle Mescid-i Aksa'nın kapılarında yoğunlaşan yüzlerce askeri personel konuşlandırdı ve girişteki güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı.

Bu baskınlar, radikal yerleşimcilerin sözde "Tapınağın Yıkılışı" anma günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya geniş çaplı baskın çağrıları sonrasında gerçekleşti.

Dün 411 yerleşimci, İsrail işgal polisi koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdi; Pazar günü ise 370 yerleşimci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar