Hamas, "Kahramanca" Dediği Tel Aviv Eylemine Övgüde Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Tel Aviv kentinde gerçekleştirilen bıçaklama eyleminin "kahramanca" ve "cesurca" olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1344 Tarih: 21 Ocak 2015 13:55
Hamas,

İzzet Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, eylemin işgal güçlerinin Filistin halkını hedef alan cinayetlerine ve terörüne karşı doğal bir misilleme olduğunu ifade etti.

Tel Aviv'deki "Maariv Köprüsü" yakınlarında Siyonist "Dan" şirketine ait bir otobüste bu sabah (21 Ocak Çarşamba) gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda en az 16 Siyonist yaralanırken, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eylemi "kahramanca" olarak nitelendirdi.

Hamas sözcülerinden Hüsam Bedran tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, bireysel ve örgütlü direniş eylemlerini tırmandırma çağrısı yapıldı.

Bedran, eylemi gerçekleştirenin siyasi görüşü bir yana tüm şehit annelerinin yüreğini ferahlattığını belirterek, Filistin halkının cihat eylemleri ortamına sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Bireysel eylemlerin Filistin dosyasıyla ilgili herkese önemli mesajlar verdiğini kaydeden Bedran, Filistin halkının baskılara boyun eğmeyeceğini ve her türlü zorluğa meydan okuyarak mucizeler yaratabileceğini gösterdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar