Mescid-i Aksa Bekçileri Yerleşimcilerin Kubbetu's-Sahra'ya Çıkmasını Engelledi

Onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah (21 Ocak Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.  

Görüntülenme: 1956 Tarih: 21 Ocak 2015 18:53
Mescid-i Aksa Bekçileri Yerleşimcilerin Kubbetu's-Sahra'ya Çıkmasını Engelledi

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezdiğini, Kubbetu's-Sahra Mescidi sahanlığına çıkmak ve ayin yapmak isteyen gruba Mescid-i Aksa bekçilerinin engel olduğunu söyledi.

Batı Yaka'nın El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii'nde olduğu gibi Mescid-i Aksa'yı da Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek ve Yahudilerin de Mescid-i Aksa'da özgürce ayin yapmalarını sağlamak isteyen işgal yönetimi, Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa cemaati ve Mescid-i Aksa'daki ilim halkalarında okuyan öğrenciler, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal rejimi yetkililerinin baskınlarını yüksek sesle tekbir getirerek protesto ederken, Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polisleri Filistinli kadınların ve gençlerin kimliklerine protesto eylemlerine katılanları çıkışta gözaltına almak amacıyla el koyuyor.

fiem

Yorumlar