Solcu Gruplar: "Tel Aviv Eylemi Filistin Halkının İradesini Yansıtıyor"

Filistinli solcu gruplar, bu sabah (21 Ocak Çarşamba) Filistinli bir gencin Tel Aviv kentinde gerçekleştirdiği ve bazıları ağır en az 16 Siyonistin yaralandığı bıçaklama eylemini kutlayarak, eylemin Filistin halkının direniş iradesini ifade ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1191 Tarih: 21 Ocak 2015 03:10
Solcu Gruplar:

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin halkının bu eylemle düşmanın cinayetlerine karşılık vermede, işgalden kurtuluş ve özgürlük yolunda silahlı direnişin temel seçenek olarak kalması gerektiği mesajı verdiğini belirtti.

Batı Yaka'da ve 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinlileri işgale karşı ayağa kalkmaya çağıran FHKC, Arap ve İslam ülkeleri halklarından da işgalcilere karşı direnişlerinde Batı Yaka halkına silah temin etmelerini istedi.

Düşmanın cinayetlerine misillemede bulunmanın ve işgal güçlerini dize getirecek örgütlü intikam eylemlerinin zaruri hale geldiğini ifade eden FHKC, Filistin halkına direniş silahının etrafında kenetlenmesi çağrısında bulundu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Siyasi Birimi üyesi Ziyad Carğun da eylemle ilgili yaptığı açıklamada, Tel Aviv eyleminin işgal güçlerinin cinayetlerine verilmiş doğal bir karşılık olduğunu ve Filistin halkının eli-kolu bağlı oturmayacağını gösterdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar