İşgal Güçleri Kudüs'te Yahudi Yerleşimciye Vuran Çocuğu Gözaltına Aldı

Siyonist işgal polisi dün (24 Ocak Cumartesi) Filistinli bir çocuğu işgal altındaki Kudüs kentinin mahallelerinde dolaşan bir Yahudi yerleşimciyi darp ettiği gerekçesiyle gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1745 Tarih: 25 Ocak 2015 07:09
İşgal Güçleri Kudüs'te Yahudi Yerleşimciye Vuran Çocuğu Gözaltına Aldı

İşgal radyosu, Filistinli bir çocuğun işgal altındaki Kudüs kentinin Eski Belde semti girişinde bulunan Babu'l-Amud bölgesinde bir Yahudi yerleşimciye sandalyeyle vurduğunu bildirdi.

Haberde, Yahudi yerleşimciyi darp eden Filistinli çocuğun Eski Belde semtinin içinde ve Babu'l-Amud bölgesinde bulunan işgal polisi tarafından gözaltına alındığı ifade edilirken gözaltına alınan çocuğun kimliği hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Öte yandan, dün Beytlahim'in güneyinde yer alan Vadi Rahhal köyü yakınlarındaki Hılletu'n-Nahle bölgesinde bir Yahudi yerleşimcinin ateş açtığı 25 yaşındaki Muhammed Ömer Esad isimli Filistinli genç yaralandı.

Güvenlik kaynakları, Muhammed Ömer Esad'ın Beytlahim'e bağlı Ertas köyü sakinlerinden olduğunu, arazisinde bulunduğu sırada arazinin bir bölümüne el koyan ve üzerinde çadır kuran üç Yahudi yerleşimciden birinin Filistinli gence ateş açtığını ve ayağından yaraladığını söyledi. Yaralı gencin Beytlahim'in Harmele bölgesindeki Filistin Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

Yorumlar