Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah El-Halil'de Filistinli Bir Genci Bıçakladı

Batı Yaka'nın El-Halil kentinin güneyinde bu sabah (25 Ocak Pazar) erken saatlerde Yahudi yerleşimcilerden bir grup Filistinli bir genci bıçaklayarak yaraladı.  

Görüntülenme: 1242 Tarih: 25 Ocak 2015 14:54
Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah El-Halil'de Filistinli Bir Genci Bıçakladı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bir grup Yahudi yerleşimci 38 yaşındaki Yusuf Hanteş isimli Filistinliye Dura kenti yakınlarında bir bölgede saldırdı. Filistinli genci bıçaklayan yerleşimciler, Hanteş'i ayrıca elleriyle de darp etti. Saldırı sonucu Filistinli gencin vücudunda bıçak yarasıyla birlikte berelenmeler meydana geldiği ifade edildi.

Kaynaklar, yaralı gencin El-Halil'deki bir hastaneye kaldırıldığını ve saldırı anında bölgede bulunan işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilere engel olmak için kılını dahi kıpırdatmadığını söyledi.

El-Halil vilayeti, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına en çok maruz kalan vilayet. Karşı karşıya kaldıkları çeşitli saldırılar ve hakaretler El-Halil vilayeti sakinlerini canından bezdirip göçe zorlamayı hedefliyor.

Yahudi yerleşimcilerin El-Halil'de Filistinlileri hedef alan saldırılarının başında Filistinlilere fiili saldırı, evlerini ve binalarını işgal etme, mülklerine ve iş yerlerine el koyarak Yahudi mahallesine dönüştürme geliyor.

fiem

Yorumlar