El-Berdevil: "Gazze'de Yeniden Güvenlik Boşluğu Oluşmasına İzin Vermeyeceğiz"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Gazze Şeridi'nde yeniden güvenlik boşluğu oluşmasından endişe etmediklerini belirterek, Fetih içindeki Abbas ve Dahlan kanatları arasında çatışmanın Gazze'nin güvenliğini ve istikrarını sarsmasına izin vermeyeceklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1310 Tarih: 26 Ocak 2015 19:14
El-Berdevil:

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan El-Berdevil, Fetih Hareketi içinde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas taraftarlarıyla hareketten atılan Muhammed Dahlan taraftarları arasında yaşanan kavgada Hamas'ın hiçbir rolü olmadığını ifade etti.

"Bizim Fetih Hareketi içindeki anlaşmazlıklarla uzaktan veya yakından ilgimiz yok" diyen El-Berdevil, Fetih Hareketi'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerinin hareket içindeki anlaşmazlıkların güçlü olduğu bilindiği için engellendiğini, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların çatışmaya dönüşmesini önlemenin en iyi yolunun kalabalık bir şekilde bir araya gelecekleri etkinliklere izin vermemek olduğunu belirtti.

Fetih liderlerini ve sözcülerini hareket içi sorunlarını Hamas'ı suçlamadan kendi aralarında çözmeye davet eden El-Berdevil, Hamas Hareketi'ni suçlamanın Fetih içinde Abbas ve Dahlan kanatları arasındaki anlaşmazlıkları çözmeyeceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar