Hamas Hareketi, Mısır Mahkemesinin Kararını Olumlu Buldu

Mısır mahkemesi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın "terör örgütü" kabul edilmesi talebiyle açılan davada takipsizlik kararı verdi.  

Görüntülenme: 1235 Tarih: 27 Ocak 2015 22:39
Hamas Hareketi, Mısır Mahkemesinin Kararını Olumlu Buldu

Yargı kaynaklarının Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, Kahire'deki Acil İşler Mahkemesi, Hamas Hareketi aleyhine açılan davada takipsizlik kararı verdi.

Mısır'da yargının ilk ayağı olarak bilinen Acil İşler Mahkemesi'nde alınan karar, 15 gün içinde temyize götürülebiliyor.

Ülkede açtığı "sansasyonel davalarla" tanınan avukat Semir Sabri, Hamas'ın Müslüman Kardeşler Cemaati'nin bir kanadı olduğu ve 25 Ocak Devrimi'nden bu yana Mısır devletine karşı birçok suç işlediği iddiasında bulunarak yasaklanmasını istemişti.

Hamas Hareketi suçlamaları reddederken, hareketin yetkilileri yaptıkları açıklamalarda Hamas'ın Mısır'a karşı hiçbir zaman düşmanca bir tutum içinde olmadığını ifade etmişti.

Kararı değerlendiren Hamas Hareketi, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin takipsizlik kararına olumlu gözüyle baktıklarını söyledi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, Anadolu Ajansı'na bugün (26 Ocak Pazartesi) yaptığı değerlendirmede, kararın Hamas Hareketi'nin Filistinli bir grup olduğu ve başka ülkelerin iç işlerine karışmadığı gerçeğine işaret ettiğini bildirdi.

Rıdvan, mahkemenin kararının Mısır ile Hamas Hareketi arasındaki ilişkilerin yeniden düzenlenmesi için doğru yönde atılmış bir adım olmasını ümit ettiklerini belirtti.

fiem

Yorumlar