UNRWA, Gazze Şeridi'nde Evleri Yıkılanlara Yaptığı Yardımları Durdurdu

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), Gazze Şeridi'nde evleri yıkılan ailelere yaptığı mali yardımı yeterli bütçe olmadığı ve bağışta bulunan ülkelerin taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle durdurdu.  

Görüntülenme: 1580 Tarih: 27 Ocak 2015 14:53
UNRWA, Gazze Şeridi'nde Evleri Yıkılanlara Yaptığı Yardımları Durdurdu

UNRWA tarafından bu sabah (27 Ocak Salı) yayınlanan bildiride, örgütün son savaşta evleri yıkılan ailelere yaptığı mali yardımı ve kira bedeli ödemelerini durdurmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Kahire'de düzenlenen yeniden imar konferansında talep ettiği 724 milyon dolardan 135 milyon doları alabildiğini belirten UNRWA, Gazze Şeridi'nde yıkılan evlerin sayısının 96 bine ulaştığını, 66 bin aileye evlerini onarma ve kira bedeli yardımı olarak 77 milyon dolar dağıtıldığını söyledi.

UNRWA Operasyonları Direktörü Robert Turner, Gazze Şeridi'nde kış mevsiminin ve insanların çektiği sıkıntıların devam ettiğini, halen yıkılan evlerin enkazı arasında yaşayanlar bulunduğunu ve verilen sözlerin yerine getirilmemesinin şaşkınlık verici olduğunu söyledi.

Turner, UNRWA'nın zor bir dönemde bölgede istikrar unsuru olduğunu kaydederek, örgüte yapılan yardımların azaltılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabileceği yönünde uyarıda bulundu.

fiem

Yorumlar