Hamas: "UNRWA'nın Evleri Yıkılanlara Yardımı Durdurma Kararı Tehlikeli"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın Gazze Şeridi'nde evleri savaşta yıkılan ailelere yaptığı mali yardımları ve kira bedeli ödemelerini durdurmasının tehlikeli ve şoke edici olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1405 Tarih: 27 Ocak 2015 10:45
Hamas:

Hamas Hareketi sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (27 Ocak Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, UNRWA'nın evleri yıkılan ailelere mali yardımı ve kira bedeli ödemelerini durdurma kararının Gazze Şeridi'nde durumu daha da kötüleştireceği ve zaten zor durumda olan binlerce ailenin sıkıntılarını artıracağı ifade edildi.

UNRWA'yı alınan kararın tehlikesinin farkına varmaya ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi terk etmemeye davet eden Burhum, Filistinli mültecilerle ilgilenen bir kurum olarak yetkilerini kullanmasını ve bağışta bulunan ülkelere mali yardım ve Gazze'nin yeniden imarı konusunda verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri için baskı yapmasını istedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın da ortaya çıkan sonuçta büyük sorumluluğu olduğuna işaret eden Burhum, Abbas'ın Gazze Şeridi halkına yönelik görevlerini yerine getirmediğini ve Gazze'nin yeniden imarını engellediğini söyledi.

fiem

Yorumlar