Fanatik Yahudiler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Fanatik Yahudilerden oluşan bir grup bu sabah (27 Ocak Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1656 Tarih: 27 Ocak 2015 15:47
Fanatik Yahudiler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimci grubunun işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda çeşitli bölgeleri dolaşarak rehberlerinin bölgeyle ilgili anlattığı açıklamaları dinlediklerini söyledi.

Bu arada, işgal polisinin Mescid-i Aksa'ya giren Filistinli kadınların kimliklerine giriş kapılarında el koyduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'nde olduğu gibi Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmeyi planlayan işgal hükümeti, Yahudi yerleşimcileri işgal güçlerinin himayesinde ve kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Baskınlar sırasında başlarındaki rehberlerinden sözde heykel hakkında Yahudi kaynaklarında anlatılan asılsız rivayetleri dinleyen fanatik Yahudiler zaman zaman Mescid-i Aksa'nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergiliyor.

Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için gelen cemaat ve ilim halkalarında öğrenim görmek için gelen öğrenciler de yüksek sesle tekbir getirerek baskına katılan Yahudi yerleşimcileri protesto ediyor.

fiem

Yorumlar