Hamas: "Fetih'in Bildirisi Sorumluluktan Kaçmayı Hedefliyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi Merkez Kurulu tarafından yayınlanan bildirinin sorumluluktan kaçmayı ve hareketin içindeki çekişmeleri örtbas etmeyi, Batı Yaka'da güvenlik birimlerinin Filistin halkına yönelik ihlalleri dikkatlerden kaçırmayı hedeflediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1425 Tarih: 28 Ocak 2015 03:19
Hamas:

Hamas Hareketi dün akşam (27 Ocak Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Fetih Hareketi'nin uzlaşı hükümetine Gazze Şeridi'nde çalışma imkanı verilmesi çağrısının uzlaşı hükümetinin başarısızlığını ve Gazze Şeridi'ne yönelik uyguladığı ayrımcılığı örtmek için ortaya atılmış asılsız bir gerekçe olduğu ifade edildi.

Hamas Hareketi, Fetih'in bildirisinin Mahmud Abbas'ın ve Fetih liderlerinin Gazze Şeridi'nin boğulmasında rolleri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu, yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi'ndeki krizden tek çıkış yolunun uzlaşı anlaşmasının uygulanması ve uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi'nde rahat bir şekilde görevini yapabilmesinde olduğunu ifade etmişti.

Hamas liderlerinden Yahya Musa, Fetih Hareketi'nden Gazze Şeridi Hamas'ın kontrolündeymiş gibi konuşmaktan vazgeçmesini isteyerek, Gazze Şeridi'nde tek bir grup olmadığına dikkat çekti.

Yorumlar