Heniyye: "Halkın Direniş Etrafında Kenetlenmesi Tüm Planları Boşa Çıkaracak"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas Hareketi'nin ve askeri kanadının imajını zedelemek için uygulanan tüm planların halkın direniş etrafında kenetlenmesiyle başarısız olacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1676 Tarih: 28 Ocak 2015 18:19
Heniyye:

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın organizesiyle "Özgürlüğün Öncüleri" kamplarının düzenlediği askeri geçit törenine katılan Heniyye, burada yaptığı konuşmada insanları savaşla, ablukayla ve karalama kampanyasıyla direnişten kaçırma planları yapıldığını ifade etti.

"Bu kamplar düşmanların planlarına cevabımızdır. Onlara, 'Planlarınız başarısız oldu' diyoruz" şeklinde konuşan Heniyye, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın düzenlediği "Özgürlüğün Öncüleri" kamplarının işgalden kurtuluşa öncülük edecek bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen stratejik bir proje olduğuna dikkat çekti.

İşgalciyle mücadeleye hazırlanma ve işgal güçlerine karşı silah taşımanın Hamas Hareketi'nin seçeneği olmaktan çıktığını ve Filistin'deki her evin kültürü haline geldiğini belirten Heniyye, direnişin her geçen gün daha çok güçlendiğini ve direniş seçeneğinin gençlerin kültürü ve yaşam tarzı haline geldiğini ifade etti.

15-21 yaş arası öğrencilerin ara yıl tatilini değerlendirmeyi hedefleyen "Özgürlüğün Öncüleri" kampları 20 Ocak'ta açılmıştı.

Yorumlar