Ebu Merzuk: "Gazze Şeridi İşgalciye İsyan Etti"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Gazze Şeridi'nin "isyan bölgesi" ilan edilmesi çağrısında bulunan Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed'in açıklamalarını şiddetle eleştirdi.  

Görüntülenme: 1432 Tarih: 28 Ocak 2015 22:18
Ebu Merzuk:

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin "isyan bölgesi" ilan edilmesini isteyenin bastığı yeri kontrol etmesini isteyerek, "İzinsiz yolculuk yapabilir mi? Gazze'ye gelebilir mi? Halkını gözaltına alınmaktan ve katledilmekten koruyabilir mi?" diye sordu.

Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed, katıldığı bir televizyon programında geçmişte olduğu gibi bugün de sonucu ne olursa olsun Gazze Şeridi'nin "isyan bölgesi" ilan edilmesini savunduğunu söylemiş ve Gazze Şeridi'ni kaçırılan bir uçağa benzeterek, uçağı kaçıranların tüm yolcuların ölmesi pahasına pazarlığı reddettiğini iddia etmişti.

Ebu Merzuk, "Gazze Şeridi işgalciye isyan etti. Bunun üzerine işgalci yerleşkelerini ve yerleşimcilerini aldı gitti. Gazze ablukaya ve yıkıma rağmen direndi. Halkına zaferle övünme imkanı verdi. Mültecilerin Hayfa, Yafa ve Safed'e dönme haklarını inkar etmedi" dedi.

Hamas lideri, Gazze'yi işgalcinin elinden söküp aldıkları gibi Filistin'in geri kalanını da aynı şekilde söküp alacaklarını bildirdi.

Yorumlar