Yahudi Kadınlara Sözde Heykel Hakkında Bilgi Vermek İçin Kurs Açıldı

Sözde heykel örgütleri, Yahudi kadınlara heykelin tarihi ve Yahudi hurafelerine göre Mescid-i Aksa'nın enkazı üzerinde inşa edildiği zamana nasıl hazırlanacakları hakkında bilgi vermek üzere yeni bir eğitim kursu açıldığını ilan etti. 

Görüntülenme: 1460 Tarih: 29 Ocak 2015 05:40
Yahudi Kadınlara Sözde Heykel Hakkında Bilgi Vermek İçin Kurs Açıldı

El-Halil vilayetinde kurulu Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi'ndeki kursta sözde heykel alanında faaliyet gösteren kadın aktivistlerin kursa katılacak Yahudi kadınları eğitecekleri ifade edildi.

Kursta "Heykel Kadınları" olarak adlandırılan gruba sözde heykelin Yahudi kaynaklarına göre tarihi ve önemi hakkında bilgi verileceği, eski Mısır döneminden ikinci heykelin harabına kadar geçirdiği aşamaların anlatılacağı, "Heykel ve Kadın" sloganıyla ikinci kez düzenlenen kursta, kadınlara yeni doğan bebek için sözde heykele nasıl kurban sunulacağı hakkında bilgi verileceği belirtildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, dün (28 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, sözde heykel örgütlerinin Mescid-i Aksa'nın yıkılması ve yerine Yahudilerce kutsal sayılan heykelin inşası için yaptıkları çağrıların ve propagandaların arkasının kesilmediğini söyledi.

Bildiride, söz konusu etkinliklerin dindar Yahudilere yönelik olmaktan çıktığını ve laikler de dahil daha geniş bir kesime hitap eder hale geldiği ifade edildi.

Yorumlar