İsrail Sağı, Hanin Ez-Zuabi'nin Seçimlere Girmesini Engellemeye Çalışıyor

İsrailli sağcı partiler, İsrail Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunarak, Arap milletvekili Hanin Ez-Zuabi'nin önümüzdeki Mart ayında yapılacak parlamento seçimlerine katılmasına izin verilmemesini istedi.  

Görüntülenme: 1458 Tarih: 02 Şubat 2015 23:21
İsrail Sağı, Hanin Ez-Zuabi'nin Seçimlere Girmesini Engellemeye Çalışıyor

Sağcı "Yisrael Beitenu" (İsrail Evimiz) Partisi milletvekillerinden Alex Miller, Hanin Ez-Zuabi'nin seçimlere girmesinin yasaklanmasının, "demokratik Yahudi devleti olarak İsrail'in varlığına karşı çıkan ve terör propagandası yapan" adayın seçimlere girmesini yasaklayan kanuna uygun olduğunu iddia etti.

Miller'in başvurusunun kendi partisinin üyelerinin yanında sağcı Likud ve Şas partileri üyeleri tarafından da desteklendiği belirtildi.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinden milletvekili Hanin Ez-Zuabi'nin Batı Yaka'da üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılıp öldürülmesi olayıyla ilgili açıklamaları ve Filistinli direnişçileri "terörist" olarak nitelemeyi reddetmesi Siyonist milletvekilleri arasında tepkilere yol açmış ve Ez-Zuabi, altı ay süreliğine Knesset oturumlarına katılmaktan men edilmişti.

İsrailli sağcı partilerin kendisinin seçimlere girmesini engelleme girişimlerini değerlendiren Hanin Ez-Zuabi, "Yolsuzluğa garkolmuş partilerin Knesset'teki üyelerine cevap vermeye hazır değilim. Görünen o ki bu partiler önümüzdeki seçimlerde siyasi haritadan silinip gidecekler" dedi.

fiem

Yorumlar