Hamas ve Fetih Hareketleri, Ürdünlü Pilotun Yakılarak Öldürülmesini Kınadı

Ürdünlü pilot Muaz El-Kesasibe'nin IŞİD tarafından yakılarak öldürülmesi Filistinliler arasında tepkiyle karşılanırken, İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Fetih Hareketi El-Kesasibe'nin öldürülmesini kınadı.  

Görüntülenme: 1443 Tarih: 04 Şubat 2015 20:58
Hamas ve Fetih Hareketleri, Ürdünlü Pilotun Yakılarak Öldürülmesini Kınadı

Hamas üyesi Filistinli milletvekili Semira Halayıka, Ürdünlü pilot Muaz El-Kesasibe'nin IŞİD tarafından yakılarak infaz edilmesinin çirkin bir cinayet olduğunu, İslam'ın ve öğretilerinin kasıtlı olarak kirletildiğini söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Halayıka, Ürdünlü pilotun yakılmasının zihinlerde Yahudi yerleşimcilerin Filistinli Muhammed Ebu Hudayr'ı diri diri yakması olayını yeniden canlandırdığını belirterek, Mısır, Suriye ve Irak'ta işlenen benzer cinayetlere dikkat çekti.

Fetih Hareketi de bugün (4 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ürdünlü pilotun yakılarak öldürülmesinin insanlığa ve İslam'a karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

Ürdün ve Filistin halklarının geleceğinin ortak olduğunu kaydeden ve cinayeti kınayan Fetih Hareketi, Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr'ı yakan Yahudi yerleşimciler ile IŞİD'in vahşeti arasında benzerlik olduğunu ifade etti. Fetih Hareketi, "Terörün dini yok" diyerek, her iki cinayetin de aynı düşünceden kaynaklandığını öne sürdü.

fiem

Yorumlar