Şaas: "El-Kassam Tugayları'nın Terör Örgütü İlan Edilmesini Reddediyoruz"

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyelerinden Nebil Şaas, Mısır mahkemesinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı "terör örgütü" sayan kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, El-Kassam Tugayları'nın terör örgütü değil direniş grubu olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1888 Tarih: 05 Şubat 2015 02:57
Şaas:

Şaas, Filistin gazetesine yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi'nin Filistin siyasi dokusunun ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Hamas ile birliği sağlamaya çalıştıklarını, askeri kanadının terör ile suçlanmasını reddettiklerini ve El-Kassam Tugayları'nın terör örgütü değil bir direniş grubu olduğunu ifade etti. Fetih lideri, Mısır mahkemesinin İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkındaki görüşüne katılmadığını belirtti.

Mısır mahkemesi kararının nihai karar olmadığını ve Mısır-Filistin ilişkilerinin canlı kalması için Filistinli bir avukat gönderilerek kararın temyiz edilebileceğini kaydeden Şaas, davayı takip için Kahire'ye mutlaka bir avukat gönderilmesi ve aynı zamanda Mısır'la uzlaşı sağlamak için çalışılması gerektiğini bildirdi.

Mısır'la ilişkilerdeki engellerin nasıl kaldırılabileceğine de değinen Şaas, öncelikle Filistin'de birlik ve bütünlüğün sağlanması gerektiğini ifade ederek, birlik ve bütünlüğün birçok sorunun anahtarı olduğunu, Rafah Kapısı ve Gazze Şeridi'nin yeniden imarı gibi Mısır'la yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunacağını söyledi.

fiem

Yorumlar