Ez-Zehhar: "İşgal Rejimiyle Henüz Esir Takası Müzakeresi Yok"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Mahmud Ez-Zehhar, işgal rejimi daha önce gerçekleştirilen "Özgürlerin Vefası" esir takası anlaşmasının maddelerine uymadıkça yeni esir takasının konuşulmayacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1691 Tarih: 05 Şubat 2015 10:55
Ez-Zehhar:

Ez-Zehhar, dün akşam (4 Şubat Çarşamba) Hamas Hareketi'nin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde düzenlediği "Bölgedeki değişimler ve Filistin davasına etkileri" konulu etkinlikte konuştu.

"Bizim acelemiz yok. Esirler dosyasını öylesine bir fiyata satacak değiliz. İşgal zindanlarındaki kahramanları özgürlüklerine kavuşturacağımıza dair sözümüz var" diyen Ez-Zehhar, işgal rejiminin İrlandalı, İngiltereli, Mısırlı ve Arap arabulucular vasıtasıyla gerçekleştirilen "Özgürlerin Vefası" esir takası anlaşmasında verdiği sözleri çiğnediğini, bu nedenle işgal rejimi bir önceki anlaşmada verdiği sözleri yerine getirmeden yeni bir anlaşma yapmayacaklarını belirtti.

Mısır mahkemesinin İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı "terör örgütü" ilan etmesine de değinen Ez-Zehhar, Filistin insanını ve toprağını, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunduklarını, çevrelerindeki şartların ve kişilerin değişmesiyle değişmediklerini söyledi.

Hamas Hareketi'nin Arap ülkelerinin iç işlerine, özellikle de Mısır'a ve Sina Yarımadası'na karışmadığını belirten Ez-Zehhar, Mısır mahkemesinin herkesten önce kendisine hakaret ettiğini, El-Kassam Tugayları'nın terör örgütü ilan edilmesini reddeden mahkemenin dört gün sonra fikir değiştirdiğini belirtti.

fiem

Yorumlar