İşgal Rejimi Kudüs'te Avrupa Birliği'nin İnşa Ettiği Tesisleri Yıkmaya Kararlı

Siyonist işgal yönetiminin başbakanı Benyamin Netanyahu, Avrupa Birliği'nin yardımıyla Doğu Kudüs'te Filistinliler yararına inşa edilen tesisleri ortadan kaldırma niyetinde olduğunu ortaya koydu.  

Görüntülenme: 1788 Tarih: 06 Şubat 2015 16:52
İşgal Rejimi Kudüs'te Avrupa Birliği'nin İnşa Ettiği Tesisleri Yıkmaya Kararlı

İşgal hükümeti başbakanı Netanyahu'nun, Savaş Bakanı Moshe Yaalon'a gönderdiği talimatlarda söz konusu tesislerin yıkımı için gerekli hazırlıkların derhal başlatılmasını istediği haber verildi. Avrupa Birliği'nin maddi desteğiyle kurulan bu tesislerin Doğu Kudüs'ün İseviyye mahallesi ve E1 bölgesi arazileri üzerinde işgal rejiminin inşa ettiği ırkçı ayrım duvarının dışında kalan kısımda yer aldığı ifade edildi.

Siyonistlere ait medya organlarının verdiği haberlerde işgal hükümetinin, kurulan tesislerin binalarının yasalara aykırı bir şekilde inşa edildiğini iddia ettiği belirtildi.

Netanyahu'nun yıkım kararı hakkında yorum yapan Avrupa Birliği'nden bir yetkili ise konuyla ilgili açıklamasında, bu binaların Filistinlilerin ihtiyaçlarına cevap verilmesi için inşa edildiğine dikkat çekti. Söz konusu yetkili, AB'nin Batı Yaka bölgesinde özellikle de Kudüs'ün doğu kesiminde kalan E1 bölgesinde yıkıma karşı çıktığını hatırlatarak, bunun gelecekte bir Filistin devletinin kurulmasının önünde engel teşkil edeceğini söyledi.

fiem

Yorumlar