El-Berdevil Mısır’dan El-Kassam Tugayları’nı Yasaklamaktan Vazgeçmesini İstedi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Mısır yönetiminden ülkenin milli ve kardeşlik çıkarını dar hesapların üstünde tutmasını isteyerek, El-Kassam Tugayları'nı terör örgütleri listesinden çıkarmasını istedi.  

Görüntülenme: 1578 Tarih: 07 Şubat 2015 09:19
El-Berdevil Mısır’dan El-Kassam Tugayları’nı Yasaklamaktan Vazgeçmesini İstedi

Mısır mahkemesinin El-Kassam Tugayları'yla ilgili olarak aldığı yasaklama kararını protesto etmek için dün Gazze’de düzenlenen gösteride konuşan Hamas lideri El-Berdevil, Hamas’ın Sina veya başka yerlere müdahale etmesinin sözkonusu olmadığını belirterek, El-Kassam Tugayları’nın elindeki silahları sadece işgalciye doğrulttuğunu söyledi.

Düşmanlardan olduğu kadar yakın komşularından gelen ucuz ve anlamsız baskıların hareketi cihad yolundan alıkoyamayacağını, hareketin işgali sonlandırma gayret ve çabası içinde olduğunu belirten El-Berdevil, Sina’da karışıklık çıkaranların kendileri değil Siyonist terör rejimini olduğunu hatırlattı.

El-Berdevil, İzzeddin El-Kassam Tugayları’na  saldırının İslam ümmetinin umuduna saldırı, hatta bizzat Mısır'ın güvenliğine saldırı olduğuna dikkat çekerek, Filistin direnişinin bir gün olsun silahını işgal rejiminden çevirip başka yerlere doğrultmayı düşünmediğini söyledi.

Kahire’deki Acil İşler Mahkemesi geçen hafta El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan etmiş, karar Filistin’de büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. 

fiem

Yorumlar