Hamas’tan Lübnan’ın El-Ahbar Gazetesine “Hareketi Kötülemeye Son Ver” Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Lübnan’da yayınlanan El-Ahbar gazetesinin hareketle ilgili kasıtlı ve karalayıcı haber ve yorumlar yayınlamaya devam etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, gazeteden saldırı, karalama ve yalan haberlere son vermesini istedi.  

Görüntülenme: 1275 Tarih: 07 Şubat 2015 10:47
Hamas’tan Lübnan’ın El-Ahbar Gazetesine “Hareketi Kötülemeye Son Ver” Çağrısı

Gazetenin bugün (07 Şubat Cumartesi) Hamas hareketiyle ilgili yayınladığı haber üzerine açıklama yapan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, haberde verilen bilgilerin doğru olmadığını belirterek, gazeteden basın ahlakına uymasını ve hareketi karalamaya son vermesini istedi.

Gazete bugün verdiği haberde, Hamas’ın İran ile ilişkilerine değinerek, hareketin İran’dan daha uzun menzilli füze istediğini yazdı.

Çoğunlukla bir ucu Siyonist rejime dayanan Arap dünyasındaki kimi basın yayın organları, Hamas hareketini ve Filistin direnişini kötülemek, işgale karşı gösterdiği başarıyı gölgelemek, işgalcinin Filistinlilere yaptığı barbar saldırıları ve tecavüzleri dolaylı yönden meşrulaştırmak için Filistin direnişini bazen Mısır’daki olaylarla, bazen Suriye’deki olaylarla, bazen de İran ile ilişkilendirmektedir. Yakın ve uzak düşmanın saldırısına uğrayan Hamas, ilkeli duruşunu sürdürüyor.  fiem

Yorumlar