İşgal Yönetimi Mescid-i Aksa'nın Batısındaki Tarihi Binaları Tuvalete Dönüştürdü

İşgal yönetimi, Mescid-i Aksa'nın batısındaki bir grup İslami tarihi eseri ve binayı bölgeyi ziyaret eden Yahudi yerleşimciler ve yabancı turistler için umumi tuvalete dönüştürdü.  

Görüntülenme: 1811 Tarih: 09 Şubat 2015 16:41
İşgal Yönetimi Mescid-i Aksa'nın Batısındaki Tarihi Binaları Tuvalete Dönüştürdü

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, bugün (9 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın batı cihetinden 50 metre uzaklıkta ve El-Mağaribe Kapısı Mahallesi'ndeki "Ümmü'l-Benat Köprüsü" bölgesinde bulunan tarihi binaları  işgal yönetiminin ayin bölgesi olarak kullandığı Burak Alanı'na gelen Yahudi yerleşimciler ve yabancı turistler için umumi tuvalete dönüştürdüğü ifade edildi.

Tuvaletlerin işgal rejiminin bir süredir yürüttüğü "Strauss Evi" projesi kapsamında açıldığını belirten El-Aksa Müessesesi, işgal yönetiminin söz konusu projenin birçok aşamasını tamamladığını ve son günlerde projeyle ilgili çalışmaların hızlandığını söyledi.

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın batısında yer alan ve "Ümmü'l-Benat Köprüsü" adıyla bilinen tarihi bölgede her yaştan insanın kullanabileceği birçok tuvaletin açıldığını duyurduğunu kaydeden El-Aksa Müessesesi, tarihi binaların umumi tuvalete dönüştürülmesinin tarihi eser katliamı ve İslami eserlere hakaret olduğunu belirtti.

fiem

Yorumlar