Merec İbni Amir Belediye Başkanı Silahlı Saldırıya Uğradı

Cenin kentinin doğusundaki Merec İbni Amir Belediyesi Başkanı Adnan Muravvih Ebu'r-Rab, Cenin'in doğusundaki Celbun beldesindeki evinin önünde dün akşam (10 Şubat Salı) kimliği belirsiz maskeli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı ve ayağından yaralandı.  

Görüntülenme: 1153 Tarih: 11 Şubat 2015 15:35
Merec İbni Amir Belediye Başkanı Silahlı Saldırıya Uğradı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Ebu'r-Rab ailesinden edindiği bilgiye göre, kimliği belirsiz maskeli bir kişi evin kapısını çaldı ve kapıyı açan Adnan Muravvih'e saldırdı. Maskeli saldırganın silahını çıkararak ateş ettiği ve belediye başkanını sol bacağından yaraladığı, hastaneye kaldırılan Adnan Muravvih'in yarasının orta derecede olduğu ifade edildi.

Kaynaklar, Cenin'in doğusunda on köyün bağlı olduğu Merec İbni Amir Belediyesi Başkanı'nın yaklaşık iki hafta önce Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri üyelerince başkanlıktan istifa etmemesi halinde üzerine ateş açılacağı söylenerek tehdit edildiğini bildirdi.

Adnan Muravvih Ebu'r-Rab'ın bağımsız olduğu ve hiçbir siyasi harekete üyeliğinin bulunmadığı, Merec İbni Amir Belediyesi Başkanı seçilmeden önce Filistin irtibat memuru olarak görev yaptığı kaydedildi.

Yorumlar