Halayıka: "Batı Yaka'daki Gözaltılar Hamas'ın Kökünü Kazımayı Hedefliyor"

El-Halil milletvekili Semira Halayıka, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyeleri ve liderlerine yönelik gerçekleştirdiği gözaltı operasyonlarının hareketin kökünü kazımayı hedeflediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1335 Tarih: 11 Şubat 2015 20:28
Halayıka:

Milletvekili Halayıka, bugün (11 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik birimlerinin yıllardır devam eden bu operasyonlar ve siyasi gözaltılar için gerçekle ilişkisi olmayan gerekçeler ileri sürdüğünü belirtti.

Hamas Hareketi'nin Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah" üyelerinden Halayıka, Fetih ile gerçekleştirilen uzlaşı görüşmelerinin önemli olmadığını, uzlaşı görüşmelerinden sonra pratikte yapılanların önemli olacağını ifade etti.

Hamas Hareketi liderlerinin ve üyelerinin, özellikle de Batı Yaka'daki üniversite öğrencilerinin bir yandan işgal güçlerinin diğer yandan da Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin şiddetli baskılarına maruz kaldığına dikkat çeken Halayıka, Batı Yaka'daki durumun Amerika Birleşik Devletleri ve Filistin halkına bağışta bulunan ülkelerin kararlarına bağlı olduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskınlarda Hamas üyesi 31 kişiyi gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar