İnsan Merkezi, Mısır'dan Umreciler İçin Rafah Kapısı'nı Açmasını İstedi

"İnsan" Demokrasi ve İnsan Hakları Merkezi, Gazze Şeridi'nden umre yapmak amacıyla Suudi Arabistan'a gitmek üzere yola çıkan Filistinlilerin çıkış yapabilmeleri için Mısır yönetiminden Rafah Sınır Kapısı'nı açmasını istedi.  

Görüntülenme: 1454 Tarih: 12 Şubat 2015 01:02
İnsan Merkezi, Mısır'dan Umreciler İçin Rafah Kapısı'nı Açmasını İstedi

İnsan Merkezi, bugün (12 Şubat Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Mısır yönetiminin umreye gitmek üzere yola çıkan insanlara kapıyı kapatmasının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı ve insan hakları ihlali olduğu, kapının kapatılması nedeniyle ibadet özgürlüğünün kısıtlandığı belirtildi.

Rafah Sınır Kapısı'nın kapalı olmasının Gazze Şeridi'nden beş bin kişinin bu yıl umre yapmasına engel olacağını ifade eden İnsan Merkezi, Gazze Şeridi'nden her yıl ortalama 14 bin kişinin umreye gittiğini, kapının iki buçuk ay kapalı kalmasının beş bin kişinin umreden mahrum olması anlamına geldiğini söyledi.

Bu arada, binlerce kişinin Gazze Şeridi'ndeki seyahat şirketlerine umreye gitmek için kayıt yaptırdığı ve Rafah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle 80 civarında umre şirketinin de büyük maddi kaybının olacağı kaydedildi.

İnsan Merkezi, Suudi Arabistan'a da çağrıda bulunarak, Filistinli umrecilere Rafah Sınır Kapısı'ndan çıkış izni vermesi için Mısır'a baskı yapmasını istedi.

fiem

Yorumlar