Kudüs'te Filistinlilere Ait 20 Bin Ev Yıkım Listesinde

Kudüs Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi Müdürü Ziyad El-Hamuri, Kudüs'te 20 bin Filistinli ailenin evlerinin ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıkılacak binalar listesinde olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1844 Tarih: 12 Şubat 2015 23:26
Kudüs'te Filistinlilere Ait 20 Bin Ev Yıkım Listesinde

İşgal güçlerinin ruhsatsız binalar kanununu Kudüs'teki Filistin varlığına yönelik savaşında silah olarak kullandığını belirten El-Hamuri, Filistinlilerden birçoğunun işgal belediyesinin inşaat ruhsatı vermek için talep ettiği aşırı zor ve karmaşık şartları yerine getiremediğini bildirdi.

Siyonistlerin Araplardan inşaat izni için talep ettiği mali şartların ve icraatların yerine getirilmesinin neredeyse imkansız olduğunu kaydeden El-Hamuri, ruhsat çıkmasının 5 ila 8 yıl sürdüğünü ve 30 ila 50 bin dolar gerektirdiğini söyledi.

Söz konusu şartların Yahudi yerleşimciler için geçerli olmadığını bildiren El-Hamuri, yerleşimcilerin Yahudi yerleşkelerinde hazır daireler bulduklarını ve işgal yönetiminin Yahudi yerleşimcilere vergi muafiyeti gibi kolaylıklar sağladığını ifade etti.

İşgal yönetimi Kudüs'te yıllardır Filistinlilere ait evleri ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıkarken El-Hamuri'nin verdiği rakam tehlikenin daha da büyük olduğuna işaret ediyor.

Kudüs'teki Filistinli nüfusunu azaltmak isteyen işgal yönetimi, yıkımlara ilaveten Filistinlileri ekonomik baskılar ve vergilerle de yıldırmaya çalışıyor.

fiem

Yorumlar