İsrail Yüksek Seçim Kurulu Ez-Zuabi'nin Adaylığına İzin Vermedi

İşgal rejimi Yüksek Seçim Kurulu, bugün (12 Şubat Perşembe) öğle saatlerinde aldığı kararla işgal rejimi parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinden Hanin Ez-Zuabi'nin seçimlerde adaylık başvurusunu 6 oya karşılık 27 oyla reddetti. Ez-Zuabi'nin karara işgal rejimi Yüksek Mahkemesi'nde itirazda bulunabileceği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1367 Tarih: 12 Şubat 2015 09:34
İsrail Yüksek Seçim Kurulu Ez-Zuabi'nin Adaylığına İzin Vermedi

Kararı değerlendiren Hanin Ez-Zuabi, kararın kendisi için sürpriz olmadığını ve Knesset'e hakim olan fanatik yapıyı yansıttığını, kararın siyasi olduğunu ve hukuki hiçbir yanı bulunmadığını söyledi.

İsrail Yüksek Seçim Kurulu, Likud ve "İsrail Evimiz" partilerinin yaptığı iki ayrı başvuruyu değerlendirerek Arap milletvekili Hanin Ez-Zuabi'nin adaylığının reddedilmesine karar verdi. Kararı, İşçi ve Kadima partilerinin oluşturduğu "Siyonist Kamp" Partisi de destekledi.

Hanin Ez-Zuabi, Yüksek Seçim Kurulu'nda yaptığı savunmada, adaylığının reddedilmesini isteyenlerin ırkçı olduklarını ve her fırsatta Filistinlilerin yok edilmesini istediklerini belirterek, "Yargılanmamı isteyenlere bakın. Katliama çağıranlar, topraklarımızı gasp edenler ve Gazze'de sivil halkın bombalanmasını isteyenler. Bunlar ırkçı kanunlar çıkararak annenin çocuklarını görmesini, kocanın eşini görmesini engelledi. Melak El-Hatib'i hapsettiler" dedi.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas), bu akşam yayınladığı bildiride Hanin Ez-Zuabi'nin milletvekili adaylığının engellenmesini kınayarak, kararın işgal rejiminin demokrasi iddialarının asılsız olduğunu gösterdiğini belirtti.

fiem

Yorumlar