Irkçı Ayrım Duvarı Tarım Arazilerini Çöle Çeviriyor

Filistin'in Batı Yaka bölgesinde çok sayıda ailenin geçim kaynağı olan tarım arazileri ırkçı ayrım duvarının arkasında kaldı. İşgal rejimi ise onların bu arazilere gitmelerine sadece senenin birkaç gününde izin veriyor. 

Görüntülenme: 1113 Tarih: 13 Şubat 2015 04:21
Irkçı Ayrım Duvarı Tarım Arazilerini Çöle Çeviriyor

 İnsanlar topraklarını adeta hapisteki tutukluyu ziyaret eder gibi sadece kendilerine izin verilmesi ve böylece ırkçı ayrım duvarının kapılarının açılması halinde ziyaret edebiliyorlar. Yani işgal rejimi sadece insanları değil arazileri de esir etmiş ve ırkçı ayrım duvarı vasıtasıyla da zindana kapatmış durumda.

Bu arazilerin sahiplerinin oraları ziyaret etmeleri için bir yıl içinde kendilerine verilen toplam ziyaret süresi ise oralarda tarım yapmalarına yetmiyor. Hatta o topraklarda zeytin yetiştiren ailelere bile ağaçları budamaya, bakımını yapmaya ve ürünleri toplamaya yetecek kadar bir ziyaret fırsatı verilmiyor. Dolayısıyla ağaçlar yavaş yavaş kuruyor ve verim oranlarında ciddi düşme gözleniyor.

İşgal rejiminin bu ırkçı temele dayalı politikası ve inşa etmiş olduğu ırk ayrımı duvarı, Kur'an-ı Kerim'in bereketli olarak nitelendirdiği arazilerin yavaş yavaş çölleşmesine neden oluyor.

Batı Yaka'nın Silfit bölgesinde geniş arazilerin ırk ayrımı duvarı nedeniyle sahiplerinin ilgilenmesine yeterli fırsat verilmemesi sonucu kurak bir hale geldiğine dikkat çekiliyor. İşgal rejiminin amacı ise bu toprakların sahiplerini oraları tamamen terk etmeye zorlamak ve üzerine yeni yahudi yerleşim merkezleri inşa etmek. İşgal rejimi bazı bölgelerde zaten sahipleri tarafından ziyaret edilmesi engellenen arazileri yahudi yerleşim merkezlerinin alanlarını genişletmek ve yeni yerleşim birimleri inşa etmek amacıyla gasp etti.

fiem

Yorumlar