İslami Hareket, Knesset Seçimlerine Katılmayı Bir Kez Daha Reddetti

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında Şeyh Raid Salah'ın başkanlığında faaliyet gösteren İslami Hareket'in kuzey kanadı, işgal rejimi parlamentosu Knesset seçimlerine katılmayı reddeden tavrını bir kez daha yineledi.  

Görüntülenme: 1136 Tarih: 15 Şubat 2015 14:20
İslami Hareket, Knesset Seçimlerine Katılmayı Bir Kez Daha Reddetti

İslami Hareket dün (14 Şubat Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Knesset'in Siyonist projenin bir parçası olduğunu ve işgal rejimi parlamentosunun en iyi ihtimalle 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinliler için bir protesto kürsüsü olmaktan öteye gidemeyecek şekilde tasarlandığını ifade etti.

Knesset'in ilk Arap üyesinden bugüne kadar Filistinlilerin hiçbir hakkını vermediğini ve onlardan hiçbir zulmü kaldırmadığını ifade eden İslami Hareket, En-Nekbe'den bu yana Filistinlilerin sistematik bir şekilde etnik ve dini ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirtti.

İşgal rejimindeki Arap partileri "Demokratik Ulusal Birlik", "Barış ve Eşitlik İçin Demokratik Cephe", "İslami Hareket Güney Kanadı" ve "Değişim İçin Arap Listesi", Knesset seçimlerine birlikte girmek için ortak liste oluşturma kararı aldı.

İşgal rejiminde yapılan anketler, birleşik Arap listesinin 120 üyelik Knesset'te 13 sandalye kazanacağını gösteriyor.

İsrail İstatistik Merkezi'ne göre, işgal rejiminde yaşayan 600 bin Arap 8 milyonluk toplam nüfusun yüzde 20'sini oluşturuyor.

fiem

Yorumlar