Amerika'da Öldürülen Üç Müslüman İçin Gazze'de Yürüyüş Düzenlendi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslümanın öldürülmesini kınamak için dün (14 Şubat Cumartesi) Gazze'de düzenlenen yürüyüşe yüzlerce Filistinli katıldı.  

Görüntülenme: 1535 Tarih: 15 Şubat 2015 10:31
Amerika'da Öldürülen Üç Müslüman İçin Gazze'de Yürüyüş Düzenlendi

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın çağrısıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde düzenlenen yürüyüşe katılan göstericiler, üç Müslümanın öldürülmesini kınayan pankartlar taşıdı.

Yürüyüşün ardından yapılan mitingte konuşan Hamas lideri Muhammed Ebu Asker, üç Müslümanın demokratik bir ülke olduğunu söyleyen Amerika'da soğukkanlılıkla öldürüldüklerini belirtti. Ebu Asker, "kör kin" ve "ırkçılık" olarak nitelendirdiği cinayet karşısında Amerikan yönetiminin sessizliğini de eleştirdi.

Cinayetin İslam'a ve insanlığa saldırı olduğunu ifade eden Ebu Asker, dünyanın başka yerlerinde gerçekleştirilen benzer saldırılara verilen tepkinin aynısının bu cinayete de verilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill’de 23 yaşındaki Suriye asıllı Ziya Şadi Berakat, 21 yaşındaki eşi Yusr Muhammed Ebu Saliha ve 19 yaşındaki Razan Muhammad Ebu Saliha ırkçı bir Amerikalı tarafından evlerinde silahla vurularak öldürülmüşlerdi. Salı günü yerel saatle 17.11’deki silah sesleri üzerine akademisyenler ve öğrencilerin yaşadığı apartmana giden polis, üç gencin cesedini buldu.

fiem

Yorumlar