El-Berdevil: "Fetih, Abbas'ın Emriyle Uzlaşıyı Engelliyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, uzlaşı anlaşmasını etkinleştirme çabalarının Fetih Hareketi'nin ve özellikle de Mahmud Abbas'ın isteksizliği nedeniyle başarısız olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1230 Tarih: 15 Şubat 2015 12:06
El-Berdevil:

Salah El-Berdevil, Filistinli grupların Gazze'de bölünmüşlük halini sona erdirmek ve uzlaşı anlaşmasının uygulanmasını sağlamak amacıyla yapmayı planladıkları toplantının Fetih Hareketi tarafından engellendiğini belirtti.

Ramallah'ta geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın herkesi Hamas'a karşı birleştirmek amacıyla Gazze'ye bir FKÖ heyeti gönderilmesi konusunda ikna edildiğini bildiren El-Berdevil, Abbas'ın heyetten Gazze'de memur maaşları krizini görüşmemesini, sadece kapıların teslim alınması konusunun görüşülmesini istediğini ifade etti.

El-Berdevil, Halk Cephesi, Demokratik Cephe ve İslami Cihad hareketlerinin bu planın parçası olmayı reddettiğini ve grupların katılımıyla bir görüşme yapılmasını talep ettiğini, Fetih'in ise bu talebi reddettiğini söyledi.

fiem

Yorumlar