Blair: "Memur Maaşları Sorununun Çözümü İçin Yoğun Çaba Sarfediliyor"

Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair, Gazze'deki önceki hükümete bağlı memurların maaş sorununun çözülmesi için yoğun bir şekilde çaba sarfedildiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1058 Tarih: 16 Şubat 2015 15:33
Blair:

Blair, dün (15 Şubat Pazar) sabah saatlerinde uzlaşı hükümeti bakanlarıyla Gazze'de yaptığı görüşmede, memur maaşları sorununun çözümünde İsviçre'nin önerisinin gündemde olduğunu belirtti.

Toplantıya katılan bakanlardan Filistin Çalışma Bakanı Memun Ebu Şehla, toplantının olumlu bir havada geçtiğini ve Blair'in talepleri dinlediğini söyledi.

Ebu Şehla, 40 dakika süren toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Tony Blair ile Gazze Şeridi sakinlerini ilgilendiren birçok meseleyi ele aldıklarını, bu meselelerin başında Gazze'nin yeniden imarı ile memur maaşları sorununun geldiğini ifade etti.

"Blair ile yeniden imar için yapılan bağışların Gazze'ye ulaşmaması ve memur maaşları sorununun hükümetin çalışmalarını engellemesini görüştük" diyen Ebu Şehla, Blair'den ablukayı kaldırması için işgal rejimine baskı yapmasını istediklerini söyledi.

Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair, Gazze'ye yaptığı kısa ziyaret sırasında işadamlarıyla da görüşerek, Gazze Şeridi'nin ekonomisinin canlandırılması için ihtiyaç duydukları şeyleri sordu.

fiem

Yorumlar