FHKC, Netanyahu'nun İbrahim El-Halil Camii'ne Baskın Girişimi Konusunda Uyardı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), işgal rejimi hükümet başkanı Benyamin Netanyahu'nun El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'ne yapmayı planladığı baskınla ilgili uyarıda bulunarak, Netanyahu'nun baskınını engellemek için her türlü yola başvurulması gerektiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1131 Tarih: 16 Şubat 2015 21:44
FHKC, Netanyahu'nun İbrahim El-Halil Camii'ne Baskın Girişimi Konusunda Uyardı

FHKC, bugün (16 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu adımın işgal rejimindeki seçim kampanyalarıyla bağlantılı olduğunu ve daha önce de Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini söyledi.

Netanyahu'nun İbrahim El-Halil Camii'ni ziyaret planının ırkçılıkta ileri gitme ve muhtemel sonuçlarını göz önünde bulundurmadan asılsız dini iddiaları siyasi emellerine ulaşma amacıyla kullanma olduğunu belirten FHKC, baskının olası sonuçlarından tamamen işgal hükümetinin sorumlu olacağını bildirdi.

Netanyahu'nun bu adımının Filistin halkının işgale karşı direniş azmini artıracağını kaydeden FHKC, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu'nu ve Filistin Yönetimi'ni Netanyahu ve hükümetinin planına karşı acilen uluslararası çevrelerle iletişime geçmeye davet etti.

fiem

Yorumlar