İsrail Gazetesi: "Elektronik Savaşı Hamas Kazandı"

İşgal rejimi medya kaynakları, son günlerde İsrail sitelerini hedef alan elektronik saldırıların ardında Gazze'deki Filistin direnişinin olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1347 Tarih: 17 Şubat 2015 12:08
İsrail Gazetesi:

İşgal rejiminde yayınlanan Israel Hayom (İsrail Bugün) gazetesi, bugünkü (17 Şubat Salı) sayısında, İsrailli uzmanların Amerikalı güvenlik birimleriyle yaptıkları işbirliği sonucu Gazze'den bir hücrenin İsrail sitelerine elektronik saldırı düzenlediğini, hedef alınan bilgisayarlara zararlı programlar yüklediğini ve hassas istihbarat bilgilerine ulaştığını ortaya çıkardıklarını yazdı.

Mısır ve Fas'tan grupların da elektronik saldırılara katıldığını öne süren gazete, bilgisayar korsanlarının güvenlik, siyaset ve medyadan birçok adrese virüs içeren e-mailler gönderdiklerini ve e-maillerin açılmasıyla birlikte bilgisayarların ele geçirilerek bilgi aktarımının başladığını belirtti.

Haberde, bir yıldır süren elektronik saldırıların son dönemde resmi ve milli kurumların siteleri üzerinde yoğunlaştığına dikkat çekildi.

Israel Hayom gazetesi, haberin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşın ardından yayınladığı ve işgal ordusunun soruşturma açtığı askeri bilgileri akla getirdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar