Kabatya Beldesinde İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

Cenin kentinin doğusundaki Kabatya beldesinde bu sabah (17 Şubat Salı) işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve işgal askerlerinin yoğun bir şekilde ateş açarak göz yaşartıcı gaz bombası attığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1022 Tarih: 17 Şubat 2015 23:43
Kabatya Beldesinde İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri sabah erken saatlerde askeri araçlarla beldeye baskın düzenledi. El-Hısbe bölgesinde ve belde merkezinde konuşlanan işgal askerlerine belde gençlerinin taşlarla ve boş şişelerle saldırdığı kaydedildi.

İşgal askerlerinin gençlerin üzerine çok sayıda göz yaşartıcı gaz bombası attığını ve bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok gencin etkilendiğini bildiren kaynaklar, işgal askerlerinin ayrıca Bercis Ali Bercis Hamamide ve Mahmud Zekarine Eş-Şemsi'nin beldenin kenar semtlerinde bulunan evlerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığını ve aile fertlerini aşağıladığını söyledi.

Öte yandan Filistinli Esir Kulübü bugün yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin dün gece El-Halil'de ve Beytlahim'de düzenlediği baskınlarda yedi kişiyi gözaltına aldığını, gözaltına alınanların altısının El-Halil'den ve birinin Beytlahim'den olduğunu belirtti.

Yorumlar