Bahr: "İç Krizden Çıkmanın Yegane Yolu Seçimler"

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistinli grupların uzlaşıyı engelleyenin Mahmud Abbas olduğu kanaatine vardıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1079 Tarih: 18 Şubat 2015 14:47
Bahr:

Bahr, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği röportajda, krizden çıkışın yegane yolunun seçimler olduğunu ifade ederek, Filistin Kurtuluş Örgütü Geçici Yönetimi'nin toplanmasının 2005'te alınan karara rağmen Abbas tarafından engellendiğini belirtti.

Uzlaşı hükümetini üzerine düşen görevi yerine getirmeye ve uzlaşı anlaşmasına bağlı kalmaya davet eden Bahr, uzlaşı hükümetinin bunu yapması halinde tarihi bir olay gerçekleştireceğini ve Filistin halkının yaklaşımının da farklı olacağını bildirdi.

Filistin halkının iki şeye ümit bağladığını, birincisinin Batı Yaka ve Gazze Şeridi arasında, ülkenin kurtarılmasını isteyen özgür insanlar arasında birlik ve bütünlük olduğunu, ikincisinin ise Filistin halkının ablukaya sabrı olduğunu ifade etti.

Bahr, Filistin sabiteleri ve direniş etrafında birleşmeleri gerektiğini belirterek, yeniden imar karşılığı silahsızlanmayı kabul etmeyeceklerini, silahı ve direnişi bırakmayacaklarını söyledi.

fiem

Yorumlar