Gazzeli Otizm Hastası Çocuk Kur'an-ı Kerim'in Tümünü Ezberledi

Gazze'de yaşayan 10 yaşındaki Filistinli Halid Ebu Musa, otizm hastası olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberlemeyi başardı.  

Görüntülenme: 1538 Tarih: 20 Şubat 2015 16:40
Gazzeli Otizm Hastası Çocuk Kur'an-ı Kerim'in Tümünü Ezberledi

Gazze'deki otizm hastaları rehabilitasyon okulu öğretmenlerinden Nedve Abdül'âl, eğitimine gözcülük ettiği 10 yaşındaki Filistinli çocuğun otizm hastası olmasına rağmen sadece bir yılda Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberlemeyi başardığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim ezberinin nasıl gerçekleştiğini de anlatan Abdül'âl, ezberlenilecek ayetlerin Halid Ebu Musa'nın önünde okunduğunu ve Filistinli çocuğun ayetleri birkaç kez tekrar ederek ezberlediğini ifade etti.

Diğer öğretmen arkadaşlarıyla birlikte otizm hastası çocuğun sosyal etkileşim ve iletişim eksikliğini gidermeye çalıştıklarını kaydeden Halid Ebu Musa, Filistinli çocuğun hastalığına rağmen çok büyük ezber gücüne sahip olduğuna dikkat çekti.

Abdül'âl, Halid Ebu Musa'nın otizm hastaları için oldukça zor olmasına rağmen okumayı ve yazmayı da öğrendiğini, artık arkadaşlarıyla oynayabildiğini ve iletişim kurabildiğini söyledi.

Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.

fiem

Yorumlar