Esirlerin Aileleri Hapishanelerin Yeterince Isıtılmamasından Şikâyetçi

Filistinli esirlerin aileleri işgal zindanlarının, gittikçe artan soğuklar ve bilhassa son günlerde şiddetlenen rüzgârlar ve fırtınalar karşısında yeterince ısıtılmamasından, bunun yanı sıra esirlerin şiddetli soğuklara karşı ısınmalarını sağlayacak kış giysilerinin ve battaniyelerin verilmemesinden şikâyetçi oldular. 

Görüntülenme: 1159 Tarih: 20 Şubat 2015 23:31
Esirlerin Aileleri Hapishanelerin Yeterince Isıtılmamasından Şikâyetçi

Aileler, esirlerin böyle soğuklarda ve fırtınalar karşısında gerekli tedbirlerden yoksun bırakılmasının ve bulundukları ortamların da yeterince ısıtılmamasının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini dile getirdiler.

Quds Press Haber Ajansı'nın işgal rejiminin zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin soğuk kış şartlarındaki durumları hakkında, esirlerin sorunlarıyla ilgilenen kuruluşların yetkililerinden ve ailelerden bilgi alarak hazırladığı raporlara göre, işgal rejimi kendisi gerekli iyileştirmeler yapmadığı gibi esirlerin ailelerinin getirdiği elbiselerin içeri sokulmasına da izin vermiyor.

Gazeteci Muhammed Muna'nın babası Enver Muna, Quds Press'e yaptığı açıklamada, en-Nakab Sahra Hapishanesi'nde tutulan çocukların durumu hakkında ciddi şekilde endişeli olduklarını dile getirdi. Baba Enver Muna, çocuklarının burada çadır hapishanesinde tutulduğunu ve esirlerin kaldığı çadırların şiddetli rüzgarlar karşısında ve soğuk kış şartlarında yeterli ısınmadan yoksun bırakıldığı gibi esirlere de gerekli kış kıyafetlerinin verilmediğini dile getirdi. Enver Muna, gazeteci olan oğullarının 7 Ağustos 2013 tarihinden bu yana herhangi bir hukuki suçlama söz konusu olmaksızın sadece idarî hapis uygulamasıyla zindanda tutulduğuna dikkat çekti.

Esaretin İniltileri adlı insan hakları kuruluşu tarafından yapılan çağrıda da korkunç kış şartlarında tamamen korumasız bir halde bırakılan esirlerin seslerinin duyulması ve sağlıklarını tehlikeye sokan şartların iyileştirilmesi için gerekli müdahalelerin yapılması istendi.

Filistinli esirlerin birçoğu Nakab bölgesinde fırtınaların ve soğukların gayet şiddetli olduğu çöl hapishanelerinde ve çadırlarda tutuluyor.

fiem

Yorumlar