Fransız Aktivistlerin Gazze İçin Açlık Grevleri Sürüyor

Fransa'da faaliyet yürüten Herkes İçin Bir Hareket Derneği (L'Association Un Geste Pour Tous) isimli sivil toplum kuruluşunun organize ettiği ve Fransa'nın Nice şehrinde Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen açlık grevi on günden beri sürdürülüyor.  

Görüntülenme: 1437 Tarih: 21 Şubat 2015 14:26
Fransız Aktivistlerin Gazze İçin Açlık Grevleri Sürüyor

L'Association Un Geste Pour Tous çatısı altında bir araya gelen Fransız aktivistler açlık grevleriyle özellikle Gazze'deki çocuklara insani yardım amacıyla gönderdikleri kamyonun işgal rejimi tarafından iki aydan beri içeri sokulmamasını protesto için bu grevi düzenlediklerini dile getirdiler.

Greve katılan aktivistler, yaptıkları tüm çabalara ve girişimlere, Fransa yönetiminin, Filistin Dışişleri Bakanlığı Olağanüstü İşler Dairesi'nin ve Fransa'daki Filistin Büyükelçiliği'nin de devreye girmesine rağmen işgal yönetiminin Gazzeli çocuklara insanî yardım ulaştırılması amacıyla gönderilen kamyonu bölgeye sokmadığını dile getirdiler. Kendilerinin de dünyanın dikkatlerini bu engellemeye çekmek ve işgal rejiminin bölgeye çocuklar için gönderilen insani yardımların bile ulaşmasına müsaade etmediğini dünyaya duyurmak amacıyla böyle açlık grevini başlattıklarını dile getirdiler.

Filistin'in Paris Büyükelçisi Hail el-Fahum da Nice şehrinde açlık grevi düzenleyen aktivistleri ziyaret ederek gösterdikleri tavır dolayısıyla kendilerini tebrik etti. El-Fahum bu insanların kendi hayatlarını da tehlikeye atarak Filistinlilerin âdil davalarının ve Gazze'deki çocukların haklarının savunuculuğunu yaptıklarını dile getirdi.

fiem

Yorumlar