El-Halil'in Kuzeyinde İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda bugün (22 Şubat Pazar) işgal güçleriyle onlarca Filistinli arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.  

Görüntülenme: 981 Tarih: 22 Şubat 2015 03:30
El-Halil'in Kuzeyinde İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri El-Arrub Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek vatandaşlara ve evlerine doğru yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba atmaya başladı. Bunun üzerine kampta yaşayan gençlerin işgal askerlerine taşlarla ve boş şişelerle karşı koyduğu ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal devriyelerinin kampta birkaç mahalleye baskın düzenlediğini ve bazı askeri araçların da askeri gözetleme kulesi yakınlarında konuşlandığını söyledi.

Öte yandan, işgal televizyonu 7'inci kanalı internet sitesinden yayınladığı haberde, işgal güçlerinin El-Halil'de işgal rejimi iç istihbarat birimi "Şabak" tarafından aranan bir Filistinliyi gözaltına aldığını belirtti.

Beyt Ummer beldesindeki Yahudi Yerleşim Birimi İnşasına Karşı Milli Komite koordinatörü Muhammed Avad, 84 yaşındaki Hasan Abd Ebu Haşim'e sabah namazı için camiye gireceği sırada göz yaşartıcı bomba isabet ettiğini ve birçok kişinin de işgal güçlerinin beldeye baskını sırasında boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Yorumlar