Nebil El-Arabi, El-Kassam Tugayları'nın Terör Örgütü İlan Edilmesine Karşı Çıktı

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları ile işgale karşı mücadele veren diğer direniş gruplarının terör örgütleri olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1754 Tarih: 22 Şubat 2015 19:03
Nebil El-Arabi, El-Kassam Tugayları'nın Terör Örgütü İlan Edilmesine Karşı Çıktı

Direnişin yüzde yüz meşru bir hak olduğuna dikkat çeken El-Arabi, direniş ve terör arasında herhangi bir karışıklığın olmadığını ifade etti.

Nebil El-Arabi, Londra'da yayınlanan El-Hayat gazetesine verdiği röportajda, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaş sırasında sürekli Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ile iletişim halinde olduğunu belirtti.

Mısır mahkemesinin İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan eden kararı hakkında yorum yapmayı reddeden El-Arabi, bağışların Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) aracılığıyla gönderilmesi için bağışta bulunan ülkelerin Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler ile görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Bölgede yaşanan sorunların arkasında İsrail'in olduğunu ifade eden Nebil El-Arabi, çifte standardın fanatizmi doğurduğuna ve gençleri şiddete sürüklediğine dikkat çekti.

El-Arabi'nin açıklamaları üzerine bugün (22 Şubat Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bu açıklamaların Mısır medyasının Filistin direnişini hedef alan asılsız haberlerinin son bulmasını sağlamasını ümit ettiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar