El-Atiyye: "Uluslararası Toplum Filistin'de Haklının Yanında Yer Almadı"

Katar Dışişleri Bakanı Halid El-Atiyye, ülkesinin uluslararası hukuka uygun her türlü yola başvurarak bağımsız devletini kurma yolunda Filistin halkına her türlü desteği sunacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1224 Tarih: 25 Şubat 2015 08:57
El-Atiyye:

El-Atiyye, bu akşam (24 Şubat Salı) Gazze'de düzenlenen "Filistin: İşgalin Sebepleri ve Zafer Faktörleri" başlıklı konferansa gönderdiği sesli ve görüntülü mesajda, işgalin devam etmesinin tüm dünyaya siyasi ve ahlaki görevler yüklediğini belirtti.

Uluslararası toplumun işgali sona erdirme sorumluluğu bulunduğuna dikkat çeken El-Atiyye, Filistin davasının uluslararası toplumun başarısızlığını ortaya çıkaran aşamalardan geçtiğini söyleyerek, çifte standart yaşandığına işaret etti.

İşgal rejiminin tüm uluslararası anlaşmaları ve hukuku çiğnediğini belirten El-Atiyye, İsrail'i işgali sona erdirmeye mecbur etmesi için uluslararası topluma baskı yapılmak üzere Arapların harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Barış sürecinin sıfırdan başlamayacağını, bilakis uluslararası meşruiyetten ve Arap Barış Girişimi'nden başlayacağını kaydeden El-Atiyye, Filistinli tarafları da Filistin halkının beklentilerini gerçekleştirmek için Kahire ve Doha'da imzalanan uzlaşı anlaşmasını hayata geçirmeye davet etti.

fiem

Yorumlar