Gazze'de Filistinli En Küçük Esir Halid Eş-Şeyh'e Destek Gösterisi Düzenlendi

İşgal zindanlarında tutulan en küçük Filistinli esir Halid Eş-Şeyh'e destek amacıyla Gazze kentinde dün akşam (24 Şubat Salı) düzenlenen gösteriye katılan onlarca Filistinli yaktıkları mumlarla 14 yaşındaki esir çocuğun serbest bırakılmasını talep etti.  

Görüntülenme: 1478 Tarih: 25 Şubat 2015 02:27
Gazze'de Filistinli En Küçük Esir Halid Eş-Şeyh'e Destek Gösterisi Düzenlendi

"Gazze Ablukasına Karşı Halk Komitesi" tarafından Meçhul Asker Meydanı'nda düzenlenen gösteriye katılanlar esir Halid Eş-Şeyh'in posterlerini ve "Halid Eş-Şeyh'e özgülük", "Esirlere özgürlük", "Esirler baş tacımız" ve benzeri sloganlar yazılı pankartlar taşıdı.

Komite Başkanı milletvekili Cemal El-Hudari, gösteride yaptığı konuşmada, "Buradan, kuşatma altındaki Gazze'den işgal zindanlarındaki esirlerimize vefamızı gösteriyoruz ve kendilerine özgürlüğün yakın olduğunu söylüyoruz" dedi.

Arap ve uluslararası insan hakları örgütlerini esir Halid Eş-Şeyh'i serbest bırakması için işgal rejimine baskı yapmaya davet eden El-Hudari, Filistinli çocuğun 60 gündür işgal zindanlarında tutulduğunu, anemi hastası olduğunu ve özel bakıma ihtiyacı bulunduğunu, gözaltına alınmasından bu yana ailesinin kendisini ziyaret edemediğini söyledi.

fiem

Yorumlar