Söz konusu İslam düşmanlığı olunca, İsrail geri durur mu?

Paris’te Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıdan sonra yapılan yürüyüşe katılan Netanyahu’nun terör devleti İsrail, Charlie Hebdo dergisinin son sayısını seçimlerde bedava dağıtacak.  

Görüntülenme: 1148 Tarih: 26 Şubat 2015 16:42
Söz konusu İslam düşmanlığı olunca, İsrail geri durur mu?

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman’ın, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’i (s.a.v) tasvir eden karikatürler yayımlayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun İsrail’de satılması ve dağıtılması” talebine mahkemeden onay çıktı.
 
İsrail Yargıtayı, ülkede Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun satılması ve dağıtılması talebine bire karşı iki oyla izin verdi. Dışişleri Bakanı ve Evimiz İsrail Partisi lideri Liberman, geçtiğimiz ay parti mensuplarına Fransız Charlie Hebdo dergisinin son sayısını satın alma ve ücretsiz dağıtma çağrısında bulunmuştu.
 
Yüksek mahkeme, Evimiz İsrail Partisi’nin seçim kampanyası çerçevesinde Charlie Hebdo’yu dağıtmasını “hiçbir mercinin yasaklayamayacağını” savundu. Charlie Hebdo”, İsrail’de 17 Mart’ta yapılacak erken seçim sürecinin bir parçası haline gelmiş oldu.
 
Liberman Karardan Memnum
 
Mahkemenin kararını değerlendiren Liberman, İsrail mahkemesinin doğru bir karar verdiğini savunarak, “Bu karar İsrail’in Yahudi ve demokratik bir devlet olarak kalacağı yönünde doğrudan verilmiş bir mesajdır” değerlendirmesinde bulundu. İsrail Merkez Seçim Kurulu, Knesset’teki Arap milletvekillerinin şikayeti üzerine üç hafta önce aldığı bir kararla Evimiz İsrail Parti’sinin söz konusu dergiyi dağıtmasını yasaklamıştı.
 
“Karar, müslümanların duygularına hakarettir”
 
Öte yandan Knesset’in Arap üyesi Mesud Ganaim yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Binyamin Netanyahu’yu, Charlie Hebdo dergisinin son sayısının internet üzerinden dahi satışının yasaklanması talimatı vermeye çağırıyorum. Bu durum, ülkedeki Arapların ve Müslümanların duygularına hakarettir” ifadelerini kullanmıştı. Filistin Yasama Meclisi Üyesi Meryem Salih de, “Fransa’da olanların arkasında Siyonistlerin parmağı vardı, bugün Filistin’deki gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Siyonistler, Hz. Muhammed’e hakaret etmek istedi bunun için Batı’da hakareti kışkırttı ve destek verdi. Dünyaya Siyonistlerin kutsal değerlere karşı işlediği suçlara dur deme çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

miligazete

Yorumlar