Gantz: "Şabak'ın Elinde Gazze'deki Direnişin Savaş Gücü Hakkında Bilgi Yoktu"

İşgal rejimi eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, geçen yaz Gazze Şeridi'nde savaş çıkabileceğine dair uyarılarda bulunduğunu iddia eden iç istihbarat teşkilatı "Şabak"ı ağır bir şekilde eleştirdi.  

Görüntülenme: 1635 Tarih: 03 Mart 2015 18:11
Gantz:

Gantz, Şabak'ın elinde savaş çıkabileceğine veya Filistin direnişinin bu konudaki hazırlıklarına dair bilgi olmadığını öne sürdü.

İşgal rejimi televizyonu 2'inci kanalında dün akşam yayınlanan programda konuşan Gantz, savaş çıkabileceği uyarısında bulunduğunu iddia eden Şabak'ı eleştirerek, "Sanırım ortada bir ihmal var. Bu ihmal benden, bölge komutanından, askeri istihbarat başkanından veya işgal ordusundaki bir subaydan kaynaklanmıyor. Savaş çıkabileceğine dair uyarı olsaydı askerlerimizi Batı Yaka'ya yerleştirmezdik. Şabak başkanının "Bekleyin, ortada bir yanlış var" diye bağırdığını işitmedim" dedi.

Kendilerine herhangi bir istihbarat bilgisi ulaşmadığına işaret eden Gantz, savaş çıkabileceğine dair herhangi uyarı yapılmadığını, bunun yerine terör eylemleri düzenlenebileceği uyarısında bulunulduğunu söyledi.

Gantz, Şabak başkanının savaştan sonra çıkıp savaş öncesi uyarılardan bahsedemeyeceğini ileri sürdü.

fiem

Yorumlar