Gazze’deki Güvenlik Komutanı: “Mısır Sınırındaki Tedbirler Rutin İşlemlerdir”

Gazze’deki Filistin Ulusal Güvenlik Komutanı Tuğgeneral Ebu Ubeyde El-Cerrah, Mısır sınırında ulusal güvenlik güçlerinin konumlarını güçlendirme ve onları daha geniş yerlerde konuşlandırmanın rutin işlemler olduğunu, bunun Mısır tarafında meydana gelen olaylarla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1423 Tarih: 06 Mart 2015 07:29
Gazze’deki Güvenlik Komutanı: “Mısır Sınırındaki Tedbirler Rutin İşlemlerdir”

El-Cerrah sosyal paylaşım sitesinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgiyi paylaştı: “Filistin-Mısır sınırında güçlerimizi arttırdığımız ve daha geniş alanda konuşlandırdığımız, silahlandırmamızı ve var olan mevzilerimizi daha da güçlendirdiğimiz doğrudur. Ancak şunu belirteyim ki bu yaz ve kış mevsimlerinde yaptığımız rutin işlerdir. Bu çalışmaların Mısır tarafından meydana gelen olaylarla, Mısır basınında çıkan haberlerle bir alakası yoktur.”

“Burası bizim toprağımız ve yuvamız. Güvenlik ihtiyacımıza cevap verecek şekilde istediğimiz gibi hareket ederiz. Burada yapılan uygulamaların bir benzeri kuzey kesiminde de yapıldı” diyen El-Cerrah, üst düzey birkaç subay eşliğinde dün (5 Mart Perşembe) günü sınır bölgesinde denetlemelerde bulunmuş ve yapılan çalışmaları yakından takip etmişti.

fiem

Yorumlar